zapri
...

Dušena goveja pečenka

Dušena goveja pečenka
Namig: Debelina mesa maksimalno 6 centimetrov!

Sestavine

  • goveje stegno
  • 1 čajna žlička soli
  • ščepec popra
  • 1 čebula
  • 2 korenčka
  • 2 žlici paradižnikove mezge
  • 1 narezana korenina peteršilja
  • 1 narezana zelena paprika
  • 1 narezana rdeča paprika
  • 1 pest ohrovta
  • 2 strta stroka česna
  • sončnično olje
  • 2 jedilni žlici kisle smetane
  • 1 jedilna žlica moke

Priprava

1 V pekač vlijemo olje in nanj položimo potolčen in nasoljen kos mesa.
2 Obložimo in potresemo z zelenjavo.
3 Dodamo malo vode ali jušno osnovo.
4 Pekač pokrijemo in dušimo.
5 Proti koncu peke sok zgostimo z mešanico moke, ki jo razžvrkljamo v nekaj žlicah vročega soka, ki je ostal od pečenke.
6 Na koncu peke vmešamo 2 jedilni žlici kisle smetane.

Nastavitve

KOLIČINA KOMBINACIJA GREL TEMPERATURA ČAS PEČENJA VRSTA PEKAČA NIVO PEČENJA
0,5 kg konvencionalno 210 °C 80 min steklena posoda za pečico s pokrovom 2
1 kg konvencionalno 210 °C 100 min steklena posoda za pečico s pokrovom 2
1,5 kg konvencionalno 210 °C 120 min steklena posoda za pečico s pokrovom 2
2 kg konvencionalno 210 °C 140 min steklena posoda za pečico s pokrovom 2
2,5 kg konvencionalno 210 °C 160 min steklena posoda za pečico s pokrovom 1
To je avtomatski program. Ko nastavite količino, pečica samodejno nastavi druge parametre: grelec,temperaturo in čas kuhanja.