zapri
...

Mesni zavitek

Meat roll

Sestavine

  • 37,5 dag moke
  • 7,5 dag margarine
  • ščepec sladkorja
  • 30 g kvasa
  • 2 ščepca soli
  • 1 jajce
  • 125 ml mleka
  • ščepec soli
Za nadev:
  • 1 čebula
  • 0,5 kg mletega mesa
  • 2 stroka česna
  • 1 vejica peteršilja
  • sol, poper
  • 1 jedilna žlica paradižnikove mezge

Priprava

1 Najprej pripravite kvasni nastavek. V 1 dl mlačne vode nadrobite kvas, sladkor, malo soli in malo moke, da dobite gladko zmes. Pustite vzhajati približno 5 minut.
2 Mešanico prilijte k moki, dodajte margarino ter mleko. Zgnetite z električnim mešalnikom. Testo pustite vzhajati približno 20 minut.
3 Medtem pripravite nadev. Na olju prepražite čebulo, dodajte mleto meso, začinite, prilijte paradižnikovo mezgo in pražite.
4 Testo razvaljajte na 1 cm debeline in izrežite kvadratke. Na vsak kvadratek položite žličko nadeva. Oblikujte rogljičke.

Nastavitve

KOLIČINA GRELNIK TEMPERATURA ČAS KUHANJA PEKAČ STOPNJA PEČENJA
recept konvencionalno 200 °C 18 min plitvi pekač 2
To je avtomatski program. Ko nastavite količino, pečica samodejno nastavi druge parametre: grelec,temperaturo in čas kuhanja.