zapri
...

Pečenka iz mletega mesa

Meat loaf

Sestavine

  • 1,5 kg mletega mesa
  • 1 čebula
  • 3 stroki česna
  • 2 vejici peteršilja
  • 2 žemlji
  • 0,5 dl mleka
  • 4 jajca
  • 1 manjši korenček
  • 1 zelena paprika
  • ščepec soli
  • ščepec popra
  • ščepec majarona in timijana

Priprava

1 Čebulo prepražite in jo ohladite
2 Žemlji narežite na kocke in ju prelijte z mlekom in dvema razžvrkljanima jajcema.
3 2 jajci trdo skuhajte.
4 Papriko in korenček narežite na manjše koščke.
5 Meso začinite in vanj vmešajte čebulo, žemljice, zelenjavo in strt česen. Trdo kuhana jajca ohladite.
6 Iz mesa oblikujte štruco, vanjo pa (v sredino) položite trdo kuhana jajca.

Nastavitve

KOLIČINA GRELNIK TEMPERATURA ČAS KUHANJA PEKAČ STOPNJA PEČENJA
0,5 kg žar z ventilatorjem 180 °C 50 min plitvi pekač 1
1 kg žar z ventilatorjem 170°C 65 min plitvi pekač 1
1,5 kg žar z ventilatorjem 170 °C 80 min plitvi pekač 1
2 kg žar z ventilatorjem 170°C 95 min plitvi pekač 1
2,5 kg žar z ventilatorjem 170°C 100 min plitvi pekač 1
3 kg žar z ventilatorjem 160°C 120 min globok pekač 2
To je avtomatski program. Ko nastavite količino, pečica samodejno nastavi druge parametre: grelec,temperaturo in čas kuhanja.