zapri
...

Divjačina - kosi

Divjačina - kosi

Sestavine

  • srnino stegno
  • 1 čebula
  • 1 korenje
  • 1 korenina peteršilja
  • vršiček timijana
  • košček limonine lupinice
  • 5 zrn pimenta
  • 1 dl vina
  • 10 dag slanine

Priprava

1 Iz dobro uležanega srninega stegna potegnite kožico.
2 Nasolite ga in pretaknite s slanino.
3 Meso položite v pekač, dodajte zelenjavo, začimbnice in vino.
4 Meso prelijte z vrelo maščobo.
5 Med pečenjem meso večkrat polijte s sokom, ki nastane med pečenjem.
Nasvet: divjačino postrezite s pretlačenimi brusnicami, ki jih pomešajte z rdečim vinom.

Nastavitve

KOLIČINA KOMBINACIJA GREL TEMPERATURA ČAS PEČENJA VRSTA PEKAČA NIVO PEČENJA
0,5 kg konvencionalno 190 °C 50 min plitvi pekač 2
1 kg konvencionalno 190 °C 60 min plitvi pekač 2
1,5 kg konvencionalno 190 °C 80 min plitvi pekač 2
2 kg konvencionalno 190 °C 120 min plitvi pekač 2
To je avtomatski program. Ko nastavite količino, pečica samodejno nastavi druge parametre: grelec,temperaturo in čas kuhanja.