zapri
...

Zeljne piroške (Rusija)

Zeljne piroške (Rusija)

Sestavine

Za testo:
  • 1 kg bele pšenične moke
  • 400 ml mleka
  • 100 g masla ali margarine
  • ščepec sladkorja
  • 40 g kvasa
  • 1/2 čajne žličke soli
Za nadev:
  • 1/2 zeljnate glave
  • 4 trdo kuhana jajca
  • 2 žlici olja
  • 1 čajna žlička soli

Priprava

1 V skledo potrosite moko in vanjo naredite jamico. V jamico nadrobite kvas, dodajte sladkor, sol, maslo, prelijte z mlekom in zgnetite z električnim mešalnikom. Testo naj vzhaja 30 minut.
2 Medtem pripravite nadev. Skuhajte jajca in jih sesekljajte. Narezano zelje do polovice skuhajte v mleku, zmešajte z jajci, dodajte olje in po potrebi solite.
3 Vzhajano testo pregnetite in razrežite na enake kose. Kose razvaljajte do debelite 0,5 – 1 cm.
4 Na vsak listič položite pripravljen nadev, združite robove in jih zalepite skupaj. Piroške položite na nizek pekač, prekrit s peki papirjem. Razdalja me piroškami naj bo 2 cm.
5 Piroške ponovno vzhajajte na toplem približno 30 minut.

Nastavitve

KOLIČINA KOMBINACIJA GREL TEMPERATURA ČAS PEČENJA VRSTA PEKAČA NIVO PEČENJA
recept konvencionalno 180 °C 35 min plitvi pekač 2
To je avtomatski program. Ko nastavite količino, pečica samodejno nastavi druge parametre: grelec,temperaturo in čas kuhanja.