zapri
...

Pizza (Italia)

Pizza (Italia)

Sestavine

Za testo:
  • 300 g moke
  • 25 g svežega kvasa
  • 150 ml mlačne vode
  • 2 jedilni žlici sončničnega olja
  • 3 g soli
Za nadev:
  • 200 ml paradižnikove mezge
  • 1 čajna žlička origana
  • sol
  • poper
  • 300 g gobic iz slanice
  • 150 g pizza šunke
  • 150 g naribanega sira
  • 5 rezin mozzarelle

Priprava

1 V skledo vsujte moko, naredite jamico in vanjo nadrobite kvas. Dodajte malce sladkorja in soli ter zalijte z vodo. Prilijte še malo olja. Zgnetite z električnim mešalnikom in oblikujte testo. Pustite vzhajati na toplem vsaj pol ure.
2 Pekač naoljite in razvaljajte testo.
3 Testo po želji obložite s sestavinami za nadev.
Namig: bolj zdravo varianto pice pripravite tako, da namesto pšenične moke uporabite pirino, ajdovo ali polnozrnato moko.

Paradižnikovo mezgo pripravite sami, tako da pokuhate olupljen paradižnik in dodate malo soli, popra, pol decilitra rdečega vina, origano in malo rdeče sladke paprike. Za nadev lahko uporabite različno zelenjavo, ki je bogat vir vlaknin in ostalih hranilnih snovi.

Nastavitve

KOLIČINA KOMBINACIJA GREL TEMPERATURA ČAS PEČENJA VRSTA PEKAČA NIVO PEČENJA
recept Spodnje grelo + vroči zrak 200 °C 15 min plitvi pekač 2
To je avtomatski program. Ko nastavite količino, pečica samodejno nastavi druge parametre: grelec,temperaturo in čas kuhanja.