zapri
...

Lazanja (Italija)

Lazanja (Italija)

Sestavine

  • 500 g mletega mesa
  • 2 korenja
  • 1 čebula
  • olje
  • sol
  • poper
  • muškatni orešček
  • lovorjev list
  • bazilika
  • origano
  • svež paradižnik
  • 1 dl paradižnikove mezge
  • 50 g masla
  • 50 g pšenične moke
  • listi za lazanjo
  • nariban sir

Priprava

1 Čebulo prepražimo na olju. Dodamo mleto meso in mešamo. Dodamo narezano korenje, začinimo z ostalimi začimbami. Paradižnik narežemo in ga dodamo k mesu. Prilijemo paradižnikovo mezgo. Dušimo približno 15 minut.
2 Pripravimo bešamel. V lončku stopimo maslo, dodamo moko in počakamo, da porumeni. Začinimo z muškatnim oreščkom.
3 Pekač namastimo in dno pokrijemo z eno plastjo listov za lazanjo, posujemo z mesno omako, dodamo bešamel in malo naribanega sira.Nalagamo plasti.
4 Na zadnjo plast potresemo malce več naribanega sira in bešamel.

Nastavitve

KOLIČINA KOMBINACIJA GREL TEMPERATURA ČAS PEČENJA VRSTA PEKAČA NIVO PEČENJA
recept vroči zrak 170 °C 40 min plitvi pekač 2
To je avtomatski program. Ko nastavite količino, pečica samodejno nastavi druge parametre: grelec,temperaturo in čas kuhanja.