zapri
...

Ukrajinske sarmice (Ukrajina)

Ukrajinske sarmice (Ukrajina)

Sestavine

  • 500 g goveje ali svinjske mesne osnove
  • 100 g riža
  • 2 veliki čebuli
  • 1 glava zelja
  • 2 jedilni žlici paradižnikove mezge
  • 2 jedilni žlici masla
  • 3-4 stroke česna
  • sol
  • poper
  • 2 vejici peteršilja

Priprava

1 Zeljne liste nekaj minut kuhajte v slani vodi. Ko se ohladijo, ločite liste in jim odstranite velike žile.
2 Tanko narežite meso in ga potolcite ter pomešajte s surovim rižem, paradižnikovo mezgo, sesekljano čebulo, stisnjenim česnom in sesekljanim peteršiljem. Solite in popoprajte.
3 Zavijte nadev v zeljne liste. Zložite jih tesno drug ob drugega. Previdno jih prelijte z vrelo vodo. Dodajte sol in mast in pustite, da počasi vrejo na kuhališču približno 90 minut.
4 Dodajte paradižnikovo omako s primešano kislo smetano. Odkrit lonec postavite v vročo pečico za 30 minut.

Nastavitve

KOLIČINA KOMBINACIJA GREL TEMPERATURA ČAS PEČENJA VRSTA PEKAČA NIVO PEČENJA
recept vroči zrak 180 °C 25 min odkrit lonec 2
To je avtomatski program. Ko nastavite količino, pečica samodejno nastavi druge parametre: grelec,temperaturo in čas kuhanja.