zapri
...

Grška musaka (Grčija)

Grška musaka (Grčija)

Sestavine

  • 6 jajčevcev
  • 1,5 dl olivnega olja
  • 1 čebula
  • 600 g mlete ovčetine ali jagnjetine
  • sol
  • poper
  • ščepec muškatnega oreščka
  • 100 g naribanega sira
  • 3 jajca
  • 250 ml smetane

Priprava

1 Jajčevce olupimo, narežemo na rezine in popečemo na olju. Na preostalem olju prepražimo čebulo ter mleto meso. Dodamo začimbe.
2 Dno pekača namastimo in nanj zložimo izmenično plast jajčevcev in plast mesa.
3 Vrhnja plast morajo biti jajčevci. Po njih posujemo sir ter mešanico jajc in smetane.

Nastavitve

KOLIČINA KOMBINACIJA GREL TEMPERATURA ČAS PEČENJA VRSTA PEKAČA NIVO PEČENJA
recept vroči zrak 180 °C 45 min pekač iz porcelana 2
To je avtomatski program. Ko nastavite količino, pečica samodejno nastavi druge parametre: grelec,temperaturo in čas kuhanja.