zapri
...

Švabski češnjev kolač (Nemčija)

Švabski češnjev kolač (Nemčija)

Sestavine

  • 8 starih žemljic
  • 750 g češenj
  • 80 g rozin
  • 50 g mandljevih lističev
  • lupinica ene limone
  • 80 g masla
  • 5 dl mleka
  • 4 jajca
  • 130 g sladkorja
  • 2 žlici sladkorja v prahu

Priprava

1 Suhe žemlje narežemo na tanke rezine in jih prelijemo z mlačnim mlekom. Namakamo 20 minut.
2 Češnje razkoščičimo in potresemo s 50 g sladkorja. Okrogel model namastimo. Maslo, sladkor, rumenjake in naribano limonino lupino penasto vmešamo.Dodamo namočene žemljice, češnje, rozine in mandlje. Narahlo vmešamo sneg iz beljakov.
3 Vse skupaj prelijemo v pekač.

Nastavitve

KOLIČINA KOMBINACIJA GREL TEMPERATURA ČAS PEČENJA VRSTA PEKAČA NIVO PEČENJA
recept vroči zrak 190 °C 55 min okrogli kovinski pekač 1
To je avtomatski program. Ko nastavite količino, pečica samodejno nastavi druge parametre: grelec,temperaturo in čas kuhanja.