zapri
...

Orehova potica (Slovenija)

Orehova potica (Slovenija)

Sestavine

Za testo:
  • 60 dag moke
  • 3 dag kvasa
  • 2 dl mleka
  • 14 dag sladkorja
  • 14 dag masla ali margarine
  • 4 rumenjaki
  • 1 vaniljev sladkor
  • nastrgana limonina lupinica
Za nadev:
  • 40 dag orehov
  • 2 dl mleka
  • 25 dag sladkorja
  • 2 žlici ruma
  • 2-3 beljak

Priprava

1 V skledo potrosite moko in vanjo naredite jamico.
2 V jamico nadrobite kvas, dodajte sladkor, sol, maslo, prelijte z mlekom in premešajte. Skleda z moko in kvašenico naj vzhaja 30 minut.
3 Vzhajano kvašenico prekrijte z moko, dodajte jajca, maslo ali margarino, sladkor, rumenjake in zgnetite z električnim mešalnikom. Med gnetenjem dolivajte mlačno mleko, tako da dobite rahlo kvašeno testo. Pustite vzhajati še 30 minut.
4 Testo razvaljajte na pomokanem prtu in ga premažite z nadevom.
5 Nadev pripravite tako, da orehe in sladkor prelijete z vročim mlekom. Dodajte rum. V mešanico vmešajte rahel sneg. Nadev mora biti primerno mazljiv in ne preveč tekoč. Namazan nadev posujte še z limonino lupinico.
6 Testo z nadevom zvijte in položite v pomaščen in pomokan okrogel glineni pekač. Potico ponovno vzhajajte na toplem in nato dajte peči.

Nastavitve

KOLIČINA KOMBINACIJA GREL TEMPERATURA ČAS PEČENJA VRSTA PEKAČA NIVO PEČENJA
recept konvencionalno 170 °C 55 min globok pekač 2
To je avtomatski program. Ko nastavite količino, pečica samodejno nastavi druge parametre: grelec,temperaturo in čas kuhanja.