zapri
...

Žemlje

Žemlje

Sestavine

  • 800 g bele pšenične moke
  • 30 g svežega kvasa
  • 200 ml mleka
  • 300 ml vode
  • 3 jušne žlice olja
  • 2 čajni žlički soli
  • 2 čajni žlički sladkorja

Priprava

1 Najprej pripravimo kvasni nastavek. V 1 dl mlačne vode nadrobimo kvas, sladkor, malo soli in malo moke, da dobimo gladko zmes. Pustimo vzhajati približno 5 minut.
2 Mešanico prilijemo k pšenični moki, dodamo olje in mlačno vodo ter mleko. Zgnetemo z električnim mešalnikom. Testo pustimo vzhajati približno 60 minut.
3 Oblikujemo okrogle žemljice, ki naj ponovno vzhajajo na toplem. Vzhajane žemljice položimo na nizek pekač, ki ga prekrijemo s peki papirjem.

Nastavitve

KOLIČINA KOMBINACIJA GREL TEMPERATURA ČAS PEČENJA VRSTA PEKAČA NIVO PEČENJA
recept konvencionalno 200 °C 35 min plitvi pekač 2
To je avtomatski program. Ko nastavite količino, pečica samodejno nastavi druge parametre: grelec,temperaturo in čas kuhanja.