zapri
...

Polnozrnat kruh

Polnozrnat kruh

Sestavine

  • 1 kg polnozrnate moke
  • 2 čajni žlički soli
  • 20 g svežega kvasa
  • 600 ml mlačne vode
  • 1 čajna žlička sladkorja
  • 1 jedilna žlica olivnega olja

Priprava

1 Najprej pripravimo kvasni nastavek. V 1 dl mlačne vode nadrobimo kvas, sladkor, malo soli in malo moke, da dobimo gladko zmes. Pustimo vzhajati približno 5 minut.
2 Mešanico prilijemo k polnozrnati moki, dodamo še olivno olje in zgnetemo z električnim mešalnikom. Med mešanjem dodajamo še mlačno vodo. Testo pustimo vzhajati približno 60 minut.
3 Na nizek pekač položimo peki papir. Oblikujemo štruco. Ne pozabite zarezati zareze, da kruh ne bo popokal.
Nasvet: po želji lahko kruh pred peko premažete z rumenjakom in posujete s sončničnimi, lanenimi in sezamovimi semeni.

Nastavitve

KOLIČINA KOMBINACIJA GREL TEMPERATURA ČAS PEČENJA VRSTA PEKAČA NIVO PEČENJA
recept konvencionalno 180 °C 45 min plitvi pekač 2
To je avtomatski program. Ko nastavite količino, pečica samodejno nastavi druge parametre: grelec,temperaturo in čas kuhanja.