zapri
...

Ajdov kruh

Ajdov kruh

Sestavine

  • 500 g ajdovega moke
  • 250 g ržene moke
  • 500 g bele pšenične moke
  • 80 g masla ali margarine
  • 50 g kvasa
  • 25 g soli
  • 200 g orehovih jedrc
  • 100 ml vrele vode
  • 400 ml mlačne vode
  • 10 g sladkorja

Priprava

1 Z vrelo vodo poparimo ajdovo moko. Ohladimo.
2 Dodamo vodo, sol, rženo in belo moko, kvas ter raztopljeno maslo ali margarino. Zgnetemo z električnim mešalnikom.
3 Zgnetenemu testu primešamo očiščena orehova jedrca. Pustimo vzhajati. Zarežemo in pečemo.

Nastavitve

KOLIČINA KOMBINACIJA GREL TEMPERATURA ČAS PEČENJA VRSTA PEKAČA« NIVO PEČENJA
recept konvencionalno 180 °C 45 min plitvi pekač 2
To je avtomatski program. Ko nastavite količino, pečica samodejno nastavi druge parametre: grelec,temperaturo in čas kuhanja.