zapri
...

Odojkove krače

Odojkove krače

Sestavine

Za 3 osebe
  • 3 odojkove krače
  • sol
  • sveže mleti beli poper
  • 3 oranžni koreni
  • ½ gomolja zelene
  • 1 por
  • 2 paradižnika
  • 4 stroki česna
  • 2 čebuli
  • 500 g kifelčarja
  • 200 ml suhega belega vina
  • lovor
  • svež timijan
  • sol
  • sveže mleti beli poper
  • 50 g masla

Priprava

1 Odojkove krače razpremo. Dobro solimo in popramo na vseh straneh.
2 Narežemo na večje kose korenje, gomoljnato zeleno, por, čebulo, česen, krompir in paradižnik. Vso zelenjavo stresemo v ognjevarno posodo, prilijemo belo vino in malo vode. Dodamo še lovor, timijan, sol in poper.
3 Na zelenjavo v posodi položimo odojkove krače s kožo navzdol, nanje pa damo še nekaj rezin masla. Postavimo v pečico na 2. nivo in pečemo v dveh korakih.
4 V prvem koraku pečemo pokrito približno 2 uri do 2 uri in pol na 150 °C. Nato krače obrnemo in v kožo zarežemo kvadratke.
5 Ponovno damo v pečico, a tokrat brez pokrova. Pečemo na 200 °C približno pol ure, da se koža hrustljavo zapeče. Odojkove krače so na koncu tako mehke, da gre meso kar samo od kosti, zelenjava pa je polna sočnega okusa.

Nastavitve

1. korak (zgornje in spodnje grelo z ventilatorjem) 120-150 min na 150 °C
2. korak (zgornje in spodnje grelo z ventilatorjem) 30 min na 200 °C