zapri
...

Kruhov cmok

Kruhov cmok

Sestavine

Za 4 osebe
  • 250 g belega kruha
  • 50 g masla
  • ½ čebule
  • 3 jajca
  • 250 ml mleka
  • 3 žlice bele moke
  • sol

Priprava

1 V segreti ponvi stopimo maslo in v njem popražimo drobno narezano čebulo, da oveni. Nekoliko jo ohladimo.
2 Medtem razžvrkljamo jajca ter zmešamo z mlekom in soljo. Prelijemo čez kruh, ki smo ga narezali na kocke. Začinimo po okusu in pustimo nekaj časa, da se kruh napije mleka.
3 Dodamo ohlajeno čebulo in zmes dobro premešamo. Na koncu primešamo moko. S hladno vodo si navlažimo roke in iz testa oblikujemo enako velike cmoke in jih enega poleg drugega zložimo na pekač z luknjicami (perforiran). Postavimo v predogreto pečico, izberemo program Para na 100 °C in kuhamo približno 20 minut.