zapri
...

Soparjen losos in bazilikin pesto

Soparjen losos in bazilikin pesto

Sestavine

Za 4 osebe
  • 4 fileji lososa brez kosti in kože (po 160 g vsak)
  • 4 šopki bazilike (prbl. 120 g)
  • 2 stroka česna
  • 40 g pinjol
  • 50 g parmezana
  • 3 žlice pecorino sira
  • sol
  • sveže mleti beli poper
  • 100 ml hladno stiskanega olivnega olja

Priprava

1 Lososove fileje položimo na pekač in jih postavimo v predogreto pečico na program Para na 70 °C. Pecemo 7 do 8 minut, odvisno od debeline fileja.
2 Operemo baziliko in natrgamo listke, česen pa olupimo in na grobo narežemo. Naribamo še parmezan in pecorino.
3 V blender damo baziliko, česen, pinjole, nariban sir, sol in malo popra. Zmiksamo in postopoma dodajamo olivno olje, da dobimo gladko zmes.
4 Postrežemo k soparjenemu lososu, zraven pa se lepo poda še kuhan basmati riž, obogaten s koščkom masla.