zapri
...

Polnjene paprike s slanino

Polnjene paprike s slanino

Sestavine

Za 4 osebe
  • 8 rdečih menih paprik
  • 40 g mletega govejega mesa
  • 2 žlici olivnega olja
  • 100 g slanine
  • 2 čebuli
  • 100 g okroglozrnatega riža
  • 100 ml vode
  • sol
  • poper
  • šop svežega peteršilja
  • 500 ml zelenjavne osnove
  • 500 ml pretlačenih oziroma pasiranih paradižnikov

Priprava

1 Paprikam odrežemo pokrove, ki jih prihranimo, in previdno odstranimo semena.
2 V ponvi dobro popečemo slanino, toliko, da postane zlatorumene barve. Nato segrejemo olje, dodamo fino narezano čebulo, pražimo nekaj minut in dodamo riž. Ko postekleni, zalijemo s kropom, posolimo in kuhamo 15 minut.
3 Ko se riž ohladi, ga vmešamo v meso, dodamo drobno narezano slanino, sesekljan peteršilj ter začinimo s soljo in poprom.
4 Paprike napolnimo z nadevom, pokrijemo s pokrovi in jih položimo v ognjevarno posodo s pokrovi navzgor. Prilijemo zelenjavno osnovo in pretlačene paradižnike.
5 Tekočine mora biti ravno toliko, da je malo pod pokrovi. Postavimo na 2. nivo predogrete pečice, nastavimo dva koraka pečenja in počakamo do konca programa.

Nastavitve

1. korak (spodnje grelo z ventilatorjem): 25 minut na 200 °C
2. korak (spodnje in zgornje grelo): 40 minut na 150 °C