zapri
...

Bučna juha s hrustljavo slanino

Sestavine

Za 4 osebe
  • 400 g muškatne buče
  • 3 žlice olivnega olja
  • 2 šalotki
  • 100 ml suhega belega vina
  • 1 l svetle piščančje ali zelenjavne osnove
  • 150 ml sladke smetane
  • 4 rezine slanine
  • sveže riban muškatni orešček
  • sol
  • poper

Priprava

1 Bučo olupimo in narežemo na srednje velike kose.
2 V kozici segrejemo dve žlici olivnega olja, dodamo drobno narezano šalotko in pražimo nekaj minut. Dodamo kose buče in pražimo nadaljnjih 5 minut.
3 Zalijemo z vinom, ki ga popolnoma pokuhamo.
4 Dodamo piščančjo ali zelenjavno osnovo, zavremo, začinimo in kuhamo toliko časa, da buča postane mehka. Zmiksamo v blenderju ali s paličnim mešalnikom, prelijemo nazaj v kozico ter vmešamo sladko smetano in naribamo muškatni orešček.
5 Rezine slanine položimo na pekač s peki papirjem, ga postavimo v predogreto pečico na 3. nivo in spečemo v dveh korakih. Tik preden juho postrežemo, dodamo rezino hrustljave slanine.

Nastavitve

1. korak (spodnje in zgornje grelo): 8 minut na 190 °C
2. korak (spodnje in zgornje grelo): 15 minut na 140 °C