zapri
...

Račji prebranec s črnimi trobentami

Račji prebranec s črnimi trobentami

Sestavine

Za 2 osebi:
  • 2 račji bedri
  • 2 žlici rastlinskega olja
  • 80 g pancete
  • 200 g kuhanega belega fižola
  • 1 čebula
  • 1 srednje velik oranžen koren
  • 1 strok česna
  • 1 vejica timijana
  • lovorjev list
  • 50 g suhih črnih trobent
  • 1 klinček
  • sol
  • sveže mleti beli poper
  • 200 ml piščančje osnove
  • 4 krhlji sušenega paradižnika

Priprava

1 Na vročem olju opečemo izkoščičeno in na kose narezano račje stegno. Solimo in popramo.
2 Dodamo na kocke narezano panceto, drobno narezano čebulo in sesekljan česen.
3 Dodamo še lovor in timijan ter zdrobljene črne trobente. Na koncu dodamo en klinček in sesekljane sušene paradižnike ter malo prepražimo.
4 Zalijemo s piščančjo osnovo, dodamo kuhan fižol in na majhne kocke narezano korenje ter pustimo, da zavre. Solimo in popramo.
5 Pretresemo v ognjevarno posodo, postavimo v pečico Gorenje in izberemo program Step by step — koračno pečenje.

Nastavitve

1. korak (zgornje in spodnje grelo): 30 minut na 100 °C
2. korak (ventilator in krožno grelo): 20 minut na 160 °C
3. korak (žar z ventilatorjem): 10 minut na 200 °C