Ta spletna stran uporablja piškotke. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.
zapri
...

Lastnosti kuhališč

Indukcijsko kuhališče NoLimits

Če pri kuhanju ne želite biti omejeni z velikostjo posode ter zarisanim območjem segrevanja, izberite novo indukcijsko kuhališče! Inovativna tehnologija omogoča senzibilno zaznavo posode in na ta način optimalen izkoristek kuhališča. Ima štiri kuhalne površine, ki so označene s krogcem, v katerem je črka P. Izjemna prednost je tudi ta, da ima vsaka kuhalna površina svoj lasten modul z upravljanjem na dotik!

SuperPower: hitra kuhališča, izvrstna hrana

Nova generacija indukcijskih kuhališč Gorenje SuperPower prinaša s svojo izjemno učinkovitostjo v vaš dom ravno to, kar potrebujete – hitro pripravljeno, a izvrstno in polnovredno hrano.
SuperBoost funkcija super hitrega in močnega delovanja omogoča še hitrejšo in učinkovitejšo pripravo jedi ter s tem izjemne prihranke pri času in energiji.

Zahvaljujoč izredno zmogljivim vgrajenim komponentam, ki so izključno evropskega (nemškega) porekla in potrjene kakovosti, se vsa SuperPower kuhališča ponašajo z AllBoost funkcijo. To pomeni, da lahko PowerBoost oz. povečano moč delovanja uporabljate na vseh 4 kuhališčih, na vsakem posebej ali pa na vseh štirih hkrati!

PowerBoost - kuhanje s povečano močjo

Funkcija pospešenega segrevanja, ki še dodatno poveča zmogljivost indukcijskega kuhališča, in sicer kar za do 25%.

AllBoost – super moč povsod in hkrati

Vsa SuperPower kuhališča odlikuje možnost, da vklopite povečano moč delovanja (PowerBoost) kar na vseh kuhalnih conah naenkrat, na eni coni pa še dodatno funkcijo SuperBoost. To pomeni izjemno povečanje moči in ogromen prihranek časa!

EasyClean – super enostavno čiščenje

Zaradi segrevanja kuhališča le pod posodo, se na kuhališču nič ne prismodi ali prilepi. Če gre kaj čez, preprosto pobrišete. Za čiščenje uporabite le navadno vodo.

Super ekonomično

Indukcija je najbolj varčen način kuhanja. Zaradi svoje izjemne učinkovitosti prihrani vaš čas, energijo in denar!

Indukcijska kuhališča so bolj učinkovita od vse ostalih vrst kuhališč na trgu; tako plinskih kot električnih. Zahvaljujoč tej izjemni učinkovitosti najpogosteje predstavljajo tudi najcenejši način kuhanja (odvisno od cen plina in elektrike). SuperPower indukcijske kuhalne plošče se lahko pohvalijo s kar 80% učinkovitostjo, kar je 2x več kot plin!

Super učinkovito

Indukcija je najučinkovitejši način kuhanja. Predstavlja najhitrejše delovanje ob najnižji porabi energije in s tem tudi denarja!

Za segrevanje 2 litrov vode s 15°C na 90°C (do vrelišča, v minutah) porabi plinsko kuhališče 0,37 kWh energije, SuperPower indukcijsko kuhališče pa le 0,210 kWh. Pomeni, da plin porabi več kot 75% energije več kot SuperPower indukcija za enako delo!

Poleg tega indukcija porablja energijo točno od tistega trenutka, ko nanjo postavimo posodo, in samo do tistega trenutka, ko posodo odstavimo z nje. Torej nič energije ne gre v prazno!

Super hitro

Indukcija je najhitrejši način kuhanja. Za segrevanje 2 litrov vode s 15°C na 90°C (do vrelišča, v minutah) porabi:
• steklokeramično kuhališče 40% več časa kot SuperPower indukcijsko kuhališče
• plinsko kuhališče 20% več časa kot SuperPower indukcijsko kuhališče

Super enostavno - upravljanje na dotik

Praktičen in enostaven sistem upravljanja na dotik omogoča hitro in natančno nastavitev parametrov kuhanja, dobro preglednost in priročnost upravljanja.

SliderTouch za drsno upravljanje z dotikom

Pri kuhališčih opremljenih s SliderTouch sistemom, je upravljanje na dotik še enostavnejše. Z nežnim drsenjem prsta po upravljalni površini namreč nastavljate in nadzirate moč kuhalne cone na večstopenjski lestvici. Ob večji senzibilnosti ter odzivnosti kuhališča je z ergonomsko umeščenostjo upravljalnega dela zagotovljen popoln pregled in nadzor. Seveda je omogočeno tudi zaklepanje kuhališča, s čimer otrokom preprečimo nenadzirano uporabo.

StopGo, funkcija varnega kuhanja

Funkcija StopGo v trenutku ustavi delovanje vseh kuhalnih površin pri čemer se vse nastavitve shranijo, s ponovnim dotikom pa jih znova aktivirate. Tako lahko v primeru prevretja kuhališče pobrišete in zatem nadaljujete s kuhanjem. S funkcijo StopGo bo odslej vaše kuhanje pod nadzorom, tudi v primeru, ko ga morate iz kakršnegakoli razloga nenadoma prekiniti.

Termično varovalo za samodejni izklop plina

Če se zgodi, da med samim delovanjem gorilnika plamen ugasne, se hkrati izklopi tudi dovod plina. Za večjo varnost v vaši kuhinji!

Programska ura/Timer

Pri jedeh, za katere iz izkušenj veste, kako dolgo se kuhajo, lahko na kuhališču enostavno nastavite čas priprave (odštevalnik do 99 minut). Po preteku le-tega se kuhališče samodejno izključi, na kar vas opozori tudi zvočni signal.

IQ senzorska tehnologija

Nove dimenzije kuhanja

Indukcijsko kuhališče IQcook zagotavlja popolnoma varno, energijsko optimirano in nadzorovano delovanje zahvaljujoč inovativni IQ senzorski tehnologiji.
KAKO DELUJE?
Kuhališče ponuja pet prednastavljenih načinov kuhanja in pečenja. Po izboru ustreznega, s preprostim dotikom aktivirate senzor, nameščen na pokrivalki posode.
Delovanje IQ senzorjev vgrajenih v kuhališču in na pokrivalki posode, ki vsak zase preverjata stanje v posodi, spremlja elektronika kuhališča. Inteligentna tehnologija zagotavlja samodejno delovanje in popolnoma odpravlja potrebo po neposrednem nadzoru nad kuhanjem. S prilagajanjem temperature kuhanja, IQcook kuhališče optimira tudi porabo energije, s čimer zagotavlja izdatne, kar do 40% prihranke električne energije!

IQ senzorji so vgrajeni v vsako kuhalno cono kuhališča in tako omogočajo uporabo izjemne IQcook funkcije na vseh štirih kuhalnih conah hkrati! V kolikor med pripravljanjem jedi nehote na lonec položite napačno pokrivalko, IQ senzorska tehnologija zamenjavo zazna in vas obvesti z zvočnim signalom. Kuhanje se tako nemoteno nadaljuje.

Patentirana varnostna funkcija SmartSense preprečuje prekipevanje ali prismoditev, saj v primeru, da v posodi zmanjka tekočine, samodejno izklopi delovanje kuhališča.

Vrhunsko IQcook indukcijsko kuhališče lahko uporabljate tudi na klasičen način kot vsa ostala najzmogljivejša indukcijska kuhališča

Kuhanje z večjo količino vode IQboil

Ta sistem kuhanja je primeren predvsem za pripravo jedi, ki zahtevajo večjo količino vode, kot so npr. juhe, vse vrste testenin. Prednastavljen način kuhanja segreje vsebino posode do vrelišča in preko komunikacije z IQ senzorji nadzorovano vzdržuje vretje. Izbirate lahko med močnim, srednjim in rahlim vretjem.
100%sočno

Cvrtje IQfry

Prednastavljen način cvrtja z večjo količino olja. Primeren za pripravo krofov, ocvrtega krompirčka.
100% hrustljavo

Peka na žaru IQgrill

Priročen prednastavljen način pečenja z možnostjo izbire treh stopenj zapečenosti (manj, srednje, dobro zapečeno). Primeren je za pripravo zrezkov, globoko zamrznjenih jedi, krompirja, rib, omlet, palačink, saj zagotavlja enakomerno pečenost in ohranja sočnost jedi.
100% slastno.

Počasno kuhanje IQpro

Način kuhanja prilagojen za pripravo močnatih jedi, ki potrebujejo daljši čas priprave in zahtevajo počasno segrevanje ter lahno vretje kot npr. bograč, mleko, mlečni riž, puding in polenta. Primeren tudi za pogrevanje predhodno pripravljene ter predkuhane hrane.
100% okusno

100% samodejni nadzor

Kuhanja z uporabo IQ senzorjev

Preverjeni in zanesljivi IQ senzorji samodejno uravnavajo delovanje kuhališča in odpravljajo potrebo po neposrednem nadzoru kuhališča. IQ senzor, nameščen na pokrivalki posode, nadzira dogajanje v loncu in skupaj s senzorjem vgrajenim v kuhalni coni samodejno uravnava temperaturo in moč delovanja kuhališča.
Samodejno delovanje kuhališče z IQ senzorji!
100% »slastno.

Do 40% prihranka energije

S popolnim optimiranjem parametrov

IQcook kuhališče z optimizacijo temperature skozi celoten proces kuhanja izdatno varčuje z energijo.
Popolno optimiranje vseh parametrov kuhanja!
Do 40% varčneje!

XpandZone

Določeni modeli indukcijskih kuhališč XtremePower omogočajo povezovanje dveh posameznih kuhalnih območij v večjo kuhalno površino. Kuhališče lahko tako prilagodite velikosti in obliki posode, združena velika grelna površina pa omogoča popoln izkoristek indukcije in prostora. Grela lahko torej uporabljate posamično ali jih po potrebi združite v eno večje, primerno tudi za velike ovalne posode (npr. za ribe), z vklopom funkcije Powerboost pa bodo delovala še pospešeno.

Parno kuhanje

Parno kuhanje IQsteam:

Zdrav način priprave različnih živil, ki ohranja hranljive snovi in vitamine. Pri tovrstni pripravi jedi dodamo izredno malo vode, zato se hrana nikoli ne razkuha, ohrani naravno barvo, sokove in okus. Prednastavljen program poskrbi za nadzorovano uparjanje vode in enakomerno parno kuhanje.
100% aromatično

Prednastavljeni načini kuhanja

Izjemna novost so uporabniku prilagojeni prednastavljeni načini delovanja. Trije prednastavljeni načini kuhanja in dva prednastavljena načina pečenja omogočajo samodejno pripravo široke palete jedi. Edinstvena novost je kuhanje s paro, s čimer živila ohranjajo hranilne snovi, vitamine, čvrstost in poln naravni okus.

Izbirate lahko med petimi prednastavljenimi načini kuhanja in pečenja.

Trije prednastavljeni načini kuhanj z uporabo pokrivalke na posodi
- Parno kuhanje IQsteam
- Kuhanje z veliko vode IQboil
- Počasno kuhanje IQpro

Dva prednastavljena načina pečenja:
- Cvrtje IQfry
- Peka na žaru IQgrill

100% aktivno ohranjanje

Hranilnih snovi, vitaminov in mineralov

Izjemna novost: Parno kuhanje IQsteam, zdrav način priprave hrane, ki ohranja poln naravni okus in čvrstost hrane. Zelenjava ohrani hranljive snovi, polnost okusa.
Priprava 1 kg zelenjave z samo 0,3dl vode!
100% okusno!

Enostavno upravljanje SmartControl

Izjemna prednost indukcijskih kuhališč XtremePower je v natančnem in priročnem upravljanjem s kuhalnimi conami. Vsaka kuhalna cona ima svoj lastni modul ter svojo programsko uro z upravljanjem na dotik! Za vsako kuhalno površino lahko torej posebej nastavite čas priprave kuhanja, programska ura pa se bo po preteku nastavljenega časa samodejno izključila in vas na to opozorila z zvočnim signalom. 9 stopenjska moč gretja omogoča natančne nastavite parametrov kuhanja, odlično preglednost pa nadgrajujejo sodobni, lahko razumljivi grafični
simboli . Enostavno in pregledno upravljanje zagotovljeno!

SuperSilent, izjemno tiho delovanje

XtremePower indukcijska kuhališča Gorenje odlikuje izjemno tiho delovanje. Tudi ob hkratni uporabi vseh štirih kuhalnih površin ter pri polni moči delovanja! Inteligentno rešeno preklapljanje med induktorji ter vgrajene najkvalitetnejše komponente zmanjšujejo slišnost značilno za delovanje indukcijskih kuhališč.

Funkciji SoftMelt in StayWarm

Inovativni funkciji poenostavita način kuhanja, preprečujeta pregrevanje in varčujeta z energijo. Funkcija SoftMelt deluje s konstantno temperaturo 42°C in je zaradi enakomernega delovanja primerna za topljenje medu, masla in čokolade brez dodatnih postopkov. Tovrstna nastavitev je primerna tudi za odtajevanje predkuhane hrane in manjše količine zamrznjene zelenjave. S funkcijo StayWarm boste ohranili toploto že kuhanih jedi na optimalni temperaturi 70°C. Pripravljene jedi bodo tako ohranile svoj okus in ostale tople za kasnejšo postrežbo. Odlična dopolnitev vaši kuhi!

Ovalno grelo FishZone

Indukcijska kuhališča XtremePower s senzibilno zaznavo posode zagotavljajo optimalen izkoristek kuhališča. V bogati ponudbi indukcijskih kuhališč lahko izberete tudi model s posebnim ovalnim grelom, ki je primerno za pečenje rib ali večjih kosov mesa.

ExtraSpace

Indukcijska kuhališča XtremePower zagotavljajo več prostora, lažje rokovanje s posodo ter boljši nadzor med procesom kuhanja! Pri kuhanju na vseh conah hkrati ni problema zaradi pomanjkanja prostora, saj se zaradi premišljene razporeditve kuhalnih con ter večje površine kuhališča lonci ne bodo več dotikali med sabo. Nova kuhališča so na voIjo tudi v širinah 77cm , 90 cm, ter 110 cm, in zaradi obilice prostora ponujajo posebno udobje med kuhanjem.

Popoln par za gurmanske užitke

Izjemna kombinacija, ki navdušuje profesionalce, ki stavijo hkrati na gurmanske rezultate in hitrost. Kuhališče združuje dve plinski in dve indukcijski kuhališči s Powerboost funkcijo!
Plinska gorilnika omogočata izredno natančno regulacijo plina in enoročnim vžigom. S funkcijo pospešenega segrevanja Powerboost še dodatno povečate zmogljivost indukcijskega kuhališča in hkrati prihranite čas in denar.

Kuhališča Domino po meri posameznika

Kuhališča z dvema ogrevalnima površinama dopuščajo kombiniranje glede na lastne potrebe. V Gorenjevi ponudbi lahko izbirate med steklokeramičnim kuhališčem s HiLight ali indukcijskimi greli ter kuhališčem z dvema plinskima oziroma z vok gorilnikom.

Plin v družbi HiLight grel

V razkošni Gorenjevi ponudbi poiščite široko paleto kuhališč s plinskimi gorilniki na steklokeramiki. Izberete lahko tudi steklokeramično kuhališče s kombinacijo plinskih gorilnikov in HiLight grel. Takšna kombinacija zagotavlja učinke profesionalne kuhe, hkrati pa omogoča enostavno čiščenje ter poskrbi za privlačen videz.

ChildLock za varnost otrok

Funkcija ChildLock omogoča zaklepanje kuhališča. Zaklenjene nastavitve oz. zaklepanje pred kakršnimikoli nastavljanji varujejo otroke pred nenadnim delovanjem kuhališča, kuhališče pa pred neželenimi posegi.

BoilControl, zaščita pred prevretjem

Kuhalna avtomatika BoilControl samodejno poskrbi za začasno povečanje moči gretja na najvišji stopnji delovanja in s tem zagotovi kar najhitrejše gretje hrane. Po začetnem delovanju na največji moči kuhališče avtomatsko zmanjša moč na predhodno izbrano moč, kuhalno polje pa tako ohranja temperaturo na želeni stopnji in na ta način preprečuje prevretje ali dolgotrajnejše ne potrebno vretje hrane. Priročno funkcijo lahko kadarkoli vključite ali izključite.

Dvo- in trikrožno ali ovalno grelo

Grela z dvojno ali trojno krožno površino ter grela posebne ovalne oblike omogočajo popolno prilagajanje različnim velikostim posode. Ovalno grelo je posebej primerno za pečenje večjih kosov mesa ali rib. S preprostim vklopom dodatne površine poljubno povečujete kuhalno polje in prihranite dragoceno energijo.

Povsem nova oblika kuhališča: "4 v vrsto"

Atraktivno kuhališče »4 v vrsto«, dimenzij 111 x 41 cm, z ergonomsko postavitvijo štirih kuhalnih con, ki si sledijo druga ob drugi, omogoča izredno pregledno kuhanje in možnost odlaganja različnih pripomočkov pred ali za kuhališčem. Odlikujeta ga tudi edinstveno elektronsko upravljanje in reguliranje temperature z drsenjem prsta po površini. Delovanje kuhališča lahko nadziramo na elektronskem prikazovalniku s popolnim pregledom funkcij.

Izjemno enostavno čiščenje

Ker se kuhališče segreva le pod posodo, lahko pozabite na skrbi zaradi prevretja ali razlitja, saj se na kuhališču nič ne prismodi ali prilepi. Če gre kaj čez, preprosto pobrišete. Za čiščenje uporabite le navadno vodo.