zapri
...

Vedno svež kruh

Vedno svež kruh

Sestavine

Za 4 osebe
  • 1 kg bele pirine moke
  • 20 g soli
  • 15 g sladkorja
  • 8 g svežega kvasa
  • 100 ml mleka
  • 20 g masla
  • 100-200 ml vode

Priprava

1 V presejano moko damo sol in premešamo. Naredimo kvasni nastavek tako, da zmešamo kvas, sladkor in mlačno mleko. Ko kvasni nastavek naraste za enkratno količino, ga dodamo moki. Dodamo še vodo in stopljeno maslo ter zagnetemo v testo. Gnetemo okoli 10 minut, da testo postane prožno. Testo položimo v posodo in ga pokrijemo s plastično folijo ter postavimo v hladilnik. Testo naj bo v hladilniku vsaj 8-10 ur.
2 Naslednji dan oblikujemo v bombetke. Vsaka naj bo težka približno 100 g. Nato jih pustimo vzhajati na pekaču s peki papirjem pokrite s kuhinjsko krpo na sobni temperaturi približno 40 minut.
3 Hlebčke postavimo v predogreto parno pečico na program Para na 100 °C za 10 minut. Hlebčke pustimo, da se ohladijo in nato jih zmrznemo.
4 Za serviranje sveže pripravljenih bombetk, jih delno odtajane postavimo v predogreto pečico na 2. nivo, nastavimo zgornje in spodnje grelo na 200 °C in pecemo 10 minut.