zapri
...

Mlad krompir z zeliščnim maslom

Mlad krompir z zeliščnim maslom

Sestavine

Za 4 osebe
  • 500 g krompirja
  • 70 g masla
  • 2 vejici sveže mete
  • vejica svežega timijana
  • šopek svežega peteršilja
  • svež drobnjak
  • sok ¼ limone
  • tabasco
  • sol
  • beli poper

Priprava

1 Mladi krompir s kožo operemo in kuhamo na pekaču z luknjicami (perforiran) v predogreti pečici na programu Para pri 100 °C približno 30 minut oziroma do mehkega. Medtem pripravimo zeliščno maslo.
2 Maslo pustimo na sobni temperaturi, da se zmehča. Nato ga damo v blender in dobro zimiksamo skupaj z opranimi zelišči. Maslo še začinimo s soljo in poprom ter tabaskom in limoninim sokom.
3 Za serviranje v ponvi raztopimo zeliščno maslo, nanj stresemo v sopari kuhan krompir in postrežemo.