zapri
...

Ion Generation

Nova generacija hladilnikov Gorenje - ION generation zagotovo sodi v sam vrh ponudbe na trgu. Njeno kvaliteto in vrednost poudarjajo najsodobnejša tehnologija, pristni materiali in diskretno oblikovanje, ki vključuje tudi kakovostne steklene police z alu obrobami. Udobje uporabe podpirajo številne nove funkcionalnosti. Posebna pozornost je namenjena ustvarjanju odlične klime v notranjosti. V središču vseh naprednih rešitev je tehnologija IonAir, ki je edinstvena na trgu in v celoti posnema naravni proces ionizacije ter osvežuje zrak v hladilniku.

Dobrodošli v svetu nove generacije hladilnikov Gorenje - ION generation, izdelanih v harmoniji z naravo.

Keep it fresh

Zdravi lahko ostanemo le, če se zdravo prehranjujemo. Zdrava, uravnotežena prehrana nam zagotavlja vitamine, minerale in vlaknine, torej vse, kar je bistvenega pomena za naše zdravje in dobro počutje. Idealno bi bilo, če bi lahko hrano jemali neposredno z vrta, toda le redki imajo to srečo.

Danes hrano običajno kupujemo za nekaj dni vnaprej. Če ji ne zagotovimo najboljšega hlajenja, hitro izgubi prehranske vrednosti ter postane gojišče za bakterije in mikroorganizme. Tako hrano na koncu zavržemo, zato ni presenetljiv podatek, da povprečno 4 člansko gospodinjstvo zavrže približno 180 kg hrane na leto. Da bi čim dlje ohranili svežino in naravno sočnost hrane, so strokovnjaki v Gorenju pomislili prav na vsako podrobnost, s katero so dosegli idealno mikroklimo v hladilniku.

Predstavljamo vam najpomembnejše lastnosti hladilnikov, ki omogočajo zagotovljeno svežo in naravno mikroklimo.

Tehnologija IonAir

Naravna mikroklima v hladilniku
V zaprtih prostorih, kot je hladilnik, je hrana izpostavljena naravnemu procesu staranja. Živila najdlje ohranijo zdrave lastnosti, kadar je temperatura v hladilniku stalna oz. malo nad ničlo. Napredna tehnologija IonAir v novih hladilnikih Gorenje ustvarja idealno mikroklimo z naravnim procesom, znanim kot ionizacija. Rezultat ionizacije je naravni čistilec neprijetnih vonjav, najboljši varuh živil in njihove svežine. Proces ionizacije odstrani vonjave najbolj aromatičnih živil kot je npr. čebula. Z inovativno tehnologijo IonAir se v hladilniku ustvari idealna klima – za zelenjavo z vrta, sir s plesnijo, jajca, torte in paradižnikovo solato.

MultiFlow 360°

Intenziven ventilacijski sistem
Intenziven sistem MultiFlow 360° aktivno uravnava prezračevanje, vlago in temperaturo, kakor najbolj ustreza sveži hrani v hladilniku. Štirinajst odprtin za prezračevanje zagotavlja stalno temperaturo na vsaki polici v hladilniku brez nevarnosti, da bi hrana zamrznila. Stalna temperatura in vlaga na vseh policah v hladilniku zagotavlja, da se živila ne izsušujejo in tako ohranjajo kakovost. Sistem MultiFlow 360° je učinkovito prečiščuje čisti zrak in varčuje z energijo.

Hlajenje DynamiCooling

Enakomerna temperatura v hladilniku
Napreden ventilatorski sistem z dinamičnim hlajenjem poskrbi za enakomerno temperaturo v celotnem hladilniku. Zaradi tovrstnega načina delovanja spada DynamiCooling v vrsto »zelenih« lastnosti in tako prispeva k prihranku energije. Vgrajen je v osnovne modele, medtem ko imajo naprednejši modeli vgrajen še učinkovitejši sistem pospešenega kroženja zraka MultiFlow 360° in IonAir tehnologijo.

AdaptTech tehnologija

Edinstvena tehnologija senzorjev
Edinstvena tehnologija senzorjev s svojim delovanjem dodatno prispeva k idealni klimi v hladilniku. Spominski program v tedenskih intervalih »snema« pogostost odpiranja hladilnika ter si jo zapomni. Na podlagi dobljenih rezultatov hladilnik prilagodi delovanje uporabniku in ohranja stalno temperaturo v notranjosti aparata. Hladilnik samodejno intenzivira hlajenje ob določenem času, ko je pogostnost odpiranja vrat večja. Odlična prednost iz dveh razlogov: temperatura v hladilniku je nizka in konstantna, živila v hladilniku ne doživljajo temperaturnega šoka ob odpiranju vrat.

Prednosti tehnologije AdaptTech:
• hladilnik vzdržuje stalno temperaturo,
• preprečuje segrevanje živil in »temperaturne šoke«,
• podaljšuje rok trajanja živil,
• varčuje z energijo,
• prilagaja se ravnanju posameznega gospodinjstva.

Temperaturna nihanja v klasičnem hladilniku
Temperaturna nihanja v hladilniku s tehnologijo AdaptTech

Tehnologija FrostLess

Manj ledu, večji prihranek energije
Ta tehnologija bistveno zmanjšuje nastajanje ledu, zato je odtaljevanje zamrzovalnika redkejše in preprostejše. Sistem, skrit v steni zamrzovalnika, zagotavlja kar najmanjše nastajanje ledu in zmrzali v zamrzovalniku. Tehnologija FrostLess ne zagotavlja samo redkejšega odtaljevanja zamrzovalnika, ampak tudi večji prihranek energije.

Tehnologija NoFrost Plus

Odstranjuje led, ohranja svežino
Sistem NoFrost je idealen za zamrzovalnik saj z učinkovitim kroženjem hladnega zraka le tega s pomočjo ventilatorja razvlažuje, podobno kot pri klimatskih napravah. Ker ni vlage, tudi ne nastaja led in na živilih srež. Čiščenje aparata je udobno, saj ni potrebno predhodno odtaljevanje.
S tehnologijo NoFrost Plus so ohranjene vse prednosti klasičnega sistema NoFrost v zamrzovalnem delu aparata. V hladilnem delu sistem NoFrost Plus zagotavlja ravno pravo stopnjo vlage in preprečuje izsuševanje svežih živil s pomočjo inovativne kombinacija IonAir in MultiFlow 360°. Na ta način živila ostajajo dlje časa sveža in zdrava.

Predal CrispZone s HumidityControl

Idealen za sadje in zelenjavo
V spodnjem delu hladilnika se nahaja velik predal CrispZone, ki je namenjen shranjevanju svežega sadja in zelenjave. Dodatno prednost predala zagotavlja sistem uravnavanja vlažnosti HumidityControl, ki omogoča preprosto uravnavanje stopnje vlažnosti. Ker je v predalu idealno vlažno ozračje, se živila ne izsušijo, ostanejo dlje časa sveža in polna vitaminov. CrispZone je z zmogljivostjo kar 36 L eden največjih predalov na trgu.

Predal ZeroZone

Idealen za shranjevanje mesa in rib
Sveže meso, ribe in morski sadeži so živila, s katerimi ravnamo še posebej skrbno, zlasti v toplejših mesecih. Predal ZeroZone ohranja temperaturo okrog 0 °C, s tem pa podaljšuje svežino občutljivih živil ter ohranja njihovo naravno sočnost in hranilne vrednosti. Predal je idealen tudi za shranjevanje mesa ali rib med večurnim mariniranjem.

Predal FreshZone

Dolgotrajna svežina živil
Predal FreshZone se nahaja na dnu hladilnika in je najhladnejši predel. Poseben ventilator zagotavlja vzdrževanje temperature na približno 3 °C. Tu se živila dobro počutijo in ohranjajo svežino, vonj in barvo kar dvakrat dlje kot običajno.

Funkcija SuperCool

Idealna za shranjevanje po večjih nakupih
Stalna temperatura v hladilniku je najpomembnejša za optimalno shranjevanje hrane. Ob večjih nakupih živil se temperatura v hladilniku poviša, zato je funkcija pospešenega hlajenja SuperCool odlična rešitev. Po aktivaciji deluje 6 ur in ohranja za 3 °C nižjo temperaturo kot je običajno.

Funkcija FastFreeze

Hitrejše zamrzovanje
Funkcija FastFreeze je primerna za hitro in učinkovito zamrzovanje hrane ob večjih nakupih. Deluje intenzivno na izjemno nizki temperaturi –24 °C. Ob vklopu deluje 50 ur in ohranja konstantno temperaturo, nato se samodejno naravna na normalno temperaturo zamrzovalnika – 18°C .

Funkcija XtremeFreeze

Strokovno zamrzovanje
Tudi zamrznjena hrana je lahko zdrava. Da bi ohranila vse svoje prehranske vrednosti, je pomembno, kako hitro je zamrznjena. V naprednejših modelih ION generation hladilnikov Gorenje za to poskrbi predal XtremeFreeze, ki hrano zamrzne dvakrat hitreje kot običajno, pri tem pa ohrani vse njene hranilne vrednosti.

Keep it smart

Vsakdo si želi, da bi bila notranjost hladilnika videti kot iz revije, da bi bilo vse lepo zloženo, pregledno in enostavno dostopno. Vemo, da to ni tako preprosto. Prav zato smo se pri novi generaciji hladilnikov Gorenje potrudili, da bi vam z inovativnimi rešitvami zagotovili želeno urejenost v hladilniku. Pa poglejmo, kaj nas čaka v njegovi notranjosti!

SimpleSlide

Prostor tudi za najvišje steklenice
Nastavitev polic v novih hladilnikih Gorenje je izjemno preprosta tudi če so polne. Z načinom SimpleSlide jih lahko premikate gor in dol, odvisno od tega, koliko prostora potrebujete. Police lahko nastavite v več različnih položajev in so zelo zdržljive, saj prenesejo težo do 5 kg.

Police PullOut

Povlecite in si postrezite
Izvlečne police omogočajo, da je celotna vsebina hladilnika dostopna hitro in enostavno. Hrana v ozadju je laže dosegljiva, zato vam ni treba več brskati po hladilniku. Police iz kaljenega stekla so izredno odporne in zdržijo tudi do 22 kg teže.

Predal XXL SpaceBox

Dovolj prostora tudi za največje kose živil
V najprostornejšem predalu za shranjevanje zamrznjene hrane lahko shranite poleg večjih količin tudi največje kose živil. Idealen je za zamrzovanje purana, večjih kosov mesa, večje količine pic ali doma spečene torte. Predal lahko tudi odstranite in tako pridobite še več zamrzovalnega prostora.

Posoda MultiBox 3 v 1

Pameten dizajn
Ta izjemno praktična posoda je večnamenska. Živila z močnim vonjem, kot so npr. sir s plesnijo, klobase ali česen, lahko zelo preprosto shranite. Ker je posoda vakumsko zaprta, neprijetne vonjave ne prevzamejo celotnega hladilnika. Posebej oblikovan silikonski pokrov omogoča shranjevanje jajc, lahko pa tudi služi pripravi ledu v zamrzovalniku.

Funkcija SlotIn

Popolno odpiranje vrat
Če želite hladilnik namestiti ob steni, med kuhinjskima elementoma ali ob zamrzovalni omari, lahko to storite brez problema. Tečaji vrat SlotIn so oblikovani tako, da omogočajo odpiranje pod pravim kotom. Pri tem lahko enostavno in nemoteno izvlečete police.

Keep it green

Močan inverterski kompresor, vakuumske plošče, LedLight, energetsko učinkoviti hladilni sistemi in Eco program, vse to znatno prispeva k varčevanja z energijo.

Hladilnik je edini gospodinjski aparat, ki deluje 24 ur na dan, vsak dan. Zato je tudi pomemben porabnik električne energije. Nova linija hladilnikov ION generation iz Gorenja vam ponuja celoten paket inovativnih rešitev, ki znatno prispevajo k varčevanju z energijo in prihranku denarja.

Galerija

Izdelki