zapri
...
ODKRIJTE PREDNOSTI
Preverite izjemne lastnosti in sposobnosti sokovnika, ki vam zagotavljajo sodobno uporabniško izkušnjo, vrhunsko kakovost in učinkovito delovanje.
SPOZNAJTE JC4800VWY Zapri
Sočenje s stiskanjem
Več
Preprosto čiščenje
Več
Zaščita proti kapljanju
Več
Protizdrsne gumirane nogice
Več
Močan motor 200 W
Več
Regulator količine gošče
Več
Varnostno stikalo
Več
Tiho delovanje
Več
Počasno sočenje 70 obratov/minuto
Več
Cedilo s fino mrežico
Več
Par 0,6 L posod
Več
Sočenje s stiskanjem
Sokovnik VitaWay poganja nova tehnologija sočenja: stiskanje namesto strganja. Proces stiskanja omogoča polž. V tem primeru ni trenja in zato tudi ni povišane temperature. Vitamini in minerali ostanejo v soku. Ker ni mešanja soka z zrakom tudi ni oksidacije, kar pomeni boljši okus in lepšo barvo soka.
Preprosto čiščenje
Zmogljiv aparat zahteva tudi dolgotrajno čiščenje? Ni nujno. Po končani uporabi v odprtino za sestavine počasi vlijte 1L mlačne vode, medtem ko aparat deluje. Voda bo na poti v posodo za sok dodobra očistila ostanke sadja in zelenjave. Filter po uporabi dodatno sperete in očistite s priloženo krtačko.
Zaščita proti kapljanju
Posoda za sok je že polna, v sokovniku pa je še dovolj sadja in zelenjave. Kaj storiti? Ni vam potrebno ugasniti sokovnika, zgolj potisniti zapiralo v odprtino iz katere prihaja sok. Le-ta se bo še vedno izločal v notranji posodi, medtem ko boste vi napolnili kozarce najbolj neučakanim degustatorjem.
Protizdrsne gumirane nogice
Ko boste vstavljali sadje in zelenjavo na vrhu sokovnika ste lahko brez skrbi, da bi sokovnik zdrsnil z mesta. Premišljeno zasnovane gumijaste nožice so nameščene s ciljem zagotavljati optimalno stabilnost tudi na vlažnih delovnih površinah.
Močan motor 200 W
Kljub počasnemu vrtenju spiralnega polža mora biti motor močan, da lahko stre tudi trše dele sadja in zelenjave. Testiran pri največjih obremenitvah se je 200 W motor izkazal za optimalno srce sokovnika s tehnologijo počasnega sočenja.
Regulator količine gošče
Gošči, ki nastane ob sočenju je namenjena ločena posoda. Količino gošče pa lahko določite sami, s premikom ročice na sprednjem delu sokovnika. Uživajte v svilnatem soku ali ga dopolnite z delci sadja in zelenjave. Nikakor pa ne zavrzite gošče brez poskusa uporabe v drugih jedeh kot so juhe, omake, peciva …
Varnostno stikalo
Varnost zagotovljena! Sokovnik bo deloval le v primeru, da so vsi sestavni deli pravilno nameščeni. Varnostno stikalo omogoča varno uporabo, brez strahu, da bi se vklopil motor med polnjenjem, sestavljanjem ali čiščenjem aparata.
Tiho delovanje
Počasno sočenje pomeni tudi tiho delovanje. Brez visokih hitrosti, ki povzročajo več hrupa. Tudi sama zasnova aparata, z dolgim vratom za vnos sestavin pripomore k večji protihrupni odpornosti.
Počasno sočenje 70 obratov/minuto
Tehnologija počasnega sočenja se od klasične centrifugalne razlikuje v hitrosti in načinu pridobivanja soka iz celic sadja in zelenjave. Klasični sokovniki vrtijo rezilo z veliko hitrostjo (1500 – 2500 obratov na minuto) in razrežejo celične stene ter tako iz njih pridobijo sok. Vertikalno gibanje polža v sokovniku s počasnim vrtenjem (70 obratov na minuto) sadje in zelenjavo stisne, pridobljeni sok in preostalo pulpo pa loči v dva dela. V sok tako preide manj zračnih mehurčkov, svilnatost soka je večja, sok se izloči pri nižji temperaturi, kar ohrani več encimov v njem.
Cedilo s fino mrežico
Vse sestavine, ki jih sočimo se filtrirajo s pomočjo cedila s fino mrežico, ki prepušča minimalno količino pulpe, ohranja pa vse hranilne snovi v soku. Cedilo je moč preprosto oprati pod tekočo vodo in ga očistiti s pomočjo priložene krtačke.
Par 0,6 L posod
Sokovnik je opremljen z dvema 0,6 litrskima posodama za sok in goščo. Posodi sta izdelani iz trpežne plastike, ki ne vsebuje bisfenola A (BPA free). Primerni sta za ročno in strojno pranje.
Sočenje s stiskanjem
Preprosto čiščenje
Zaščita proti kapljanju
Protizdrsne gumirane nogice
Močan motor 200 W
Regulator količine gošče
Varnostno stikalo
Tiho delovanje
Počasno sočenje 70 obratov/minuto
Cedilo s fino mrežico
Par 0,6 L posod
VEČ SOKA, VEČ ZDRAVJA
Sokovnik s počasnim sočenjem vam odkrije nove dimenzije okusov sadja in zelenjave. Izboljšajte svoje počutje, uživajte več zdrave hrane in skrbite za svoje zdravje.
POSKRBITE ZA ZDRAVJE Zapri

Kaj je posebnost počasnega sočenja?

Tehnologija počasnega sočenja se od klasične centrifugalne razlikuje v hitrosti in načinu pridobivanja soka iz celic sadja in zelenjave. Klasični sokovniki vrtijo rezilo z veliko hitrostjo (1500 – 2500 obratov na minuto) in razrežejo celične stene ter tako iz njih pridobijo sok. Vertikalno gibanje polža v sokovniku s počasnim vrtenjem (70 obratov na minuto) sadje in zelenjavo stisne, pridobljeni sok in preostalo pulpo pa loči v dva dela. V sok tako preide manj zračnih mehurčkov, svilnatost soka je večja, sok se izloči pri nižji temperaturi, kar ohrani več vitaminov in encimov v njem.

Več vitaminov in encimov

Počasno vrtenje polža v sokovniku za počasno sočenje ne povzroča dviga temperature soka, ki bi privedle do pričetka razkrajanja encimov in vitaminov. Le-ti se namreč pri visokih temperaturah uničijo (kot na primer limonin sok v vročem čaju). Klasični sokovnik v procesu pridobivanja soka uniči delež vitaminov in encimov, ki so najbolj občutljivi na dvig temperature.
več informacij
manj informacij

Manj odpadne pulpe

Tehnologija ekstrakcije soka iz sadja in zelenjave poskrbi, da je odpadne pulpe manj, prav tako pa le-ta vsebuje minimalno količino vlage. Tako boste bolje izkoristili sestavine.

Več vlaknin za več zdravja

Počasno sočenje omogoča, da več vlaknin preide v sok iz sestavin. Vlaknine ugodno vplivajo na človeški prebavni trakt, posledično na zdravje človeka.

Manj zračnih mehurčkov in pene

Ker sestavinam ne prerežemo celičnih sten z ostrim rezilom pod visoko hitrostjo kot je to primer klasičnih sokovnikov, se manj zraka zadrži v soku, kar pomeni, da je tekstura soka bolj svilnata. Na oko je razlika vidna v manjši količini pene in bolj enakomerni barvi soka.
več informacij
manj informacij

Daljša obstojnost soka

Sok, ki ste ga pridobili s počasnim sočenjem lahko hranite v hladilniku tudi do 72 ur. Pri tem vas ni potrebno skrbeti, da bo sok izgubil hranilno vrednost, vitamine ali encime. Sok pridobljen s klasičnim sokovnikom je priporočeno popiti takoj po sočenju, saj le tako ne bo podvržen procesu oksidacije.
več informacij
manj informacij
ZA DOBER TEK!
Pričnite dan s svežim sokom za katerega recept poznate le vi. Kombinirajte sestavine in spoznavajte nove okuse. Nekaj smo vam jih pripravili tukaj.
NADALJUJ K RECEPTOM Zapri

Zelena moč

Zelena moč

Sestavine

Sestavine za 1 kozarec soka:

  • Velik šop špinače
  • 2 srednje veliki kumarici
  • 2 stebla stebelne zelene
  • žlička alge v prahu
  • pol žličke mace

Priprava

1 Umijte špinačne liste.
2 Umijte kumarici in stebla zelene ter jih narežite na podolgovate, srednje debele rezine.
3 V sokovniku stisnite sestavine v sok.
4 Nalijte v kozarec in vmešajte žličko alg ter maco.
5 Premešajte in okrasite s kolobarjem kumare.

Paradižnikovo jutro

Paradižnikovo jutro

Sestavine

Sestavine za 1 kozarec soka:

  • 4 večji paradižniki
  • sveže mleta morska sol
  • sveže mlet poper
  • žlička rjavega sladkorja
  • žlička soka limete

Priprava

1 Umijte paradižnike in jih narežite na večje kose.
2 Iztisnite limeto.
3 V sokovniku stisnite sestavine v sok.
4 Nalijte v kozarec in dodajte limetin sok, morsko sol, poper in sladkor.
5 Premešajte in okrasite z nabodalom iz češnjevih paradižnikov.

Rdeča mladost

Rdeča mladost

Sestavine

Sestavine za 1 kozarec soka:

  • 3 rdeče pese
  • 5 srednje velikih korenčkov
  • žlička kolagena v prahu

Priprava

1 Umijte rdečo peso in jo narežite na večje kose.
2 Umijte korenčke in jih narežite na podolgovate, srednje debele rezine.
3 V sokovniku stisnite sestavine v sok.
4 Nalijte v kozarec in dodajte kolagen v prahu.
5 Premešajte in okrasite s korenčkovo spiralo.

Oranžna poslastica

Oranžna poslastica

Sestavine

Sestavine za 1 kozarec soka:

  • 2 pomaranči
  • 1 kaki
  • košček ingverja (olupljen)
  • ščepec limonine lupine

Priprava

1 Kaki in pomaranči narežite na večje kose.
2 Olupite ingver in nastrgajte limonino lupino.
3 V sokovniku stisnite zelenjavo in košček ingverja.
4 Nalijte v kozarec in dodajte ščepec limonine lupine.
5 Premešajte in okrasite z rezino kakija.

Zelena harmonija

Zelena harmonija

Sestavine

Sestavine za 1 kozarec soka:

  • 1 velika kumara
  • 1 hruška
  • 2 kivija
  • šop listov ohrovta
  • šopek sveže melise

Priprava

1 Umijte kumaro in sadje ter vse narežite na podolgovate, srednje debele rezine.
2 Umijte liste ohrovta in meliso.
3 V sokovniku stisnite zelenjavo in sadje, na koncu dodajte še meliso.
4 Sveži sok nalijte v kozarec in ga okrasite s kolobarjem kivija.

Mandljevo mleko

Mandljevo mleko

Sestavine

Sestavine za 1 kozarec soka:

  • 1 skodelica surovih mandljev, ki so se namakali čez noč
  • 3 skodelice vode
  • ščepec vanilje v prahu

Priprava

1 Surove mandlje namakajte čez noč v veliki količini vode.
2 Odlijte vodo in sperite mandlje.
3 V sokovniku stisnite mandlje tako, da počasi dodajate 3 skodelice vode.
4 Nalijte v kozarec in začinite s ščepcem vanilje.
5 Postrezite s piškoti.

Vijolični miks

Vijolični miks

Sestavine

Sestavine za 1 kozarec soka:

  • ½ glave rdečega zelja
  • ½ koromača
  • 2 jabolki
  • 1 steblo zelene
  • ½ pomaranče

Priprava

1 Umijte zelje in koromač ter narežite na večje kose.
2 Umijte jabolki, olupite pomarančo in vse narežite na večje kose.
3 Umijte zeleno in narežite na podolgovate, srednje debele rezine.
4 V sokovniku stisnite sestavine v sok.
5 Sok nalijte v kozarec in ga okrasite z rezino jabolka.

Zimska pravljica

Zimska pravljica

Sestavine

Sestavine za 1 kozarec soka:

  • 2 jabolka
  • 2 kivija
  • 1 kaki
  • ščepec limonine lupinice
  • ščepec cimeta

Priprava

1 Umijete jabolki in kaki, olupite kivi in vse narežite na podolgovate, srednje debele rezine.
2 V sokovniku stisnite sadje.
3 Nalijte v kozarec, dodajte ščepec limonine lupine in mleti cimet.
4 Premešajte in postrezite za zajtrk.

Očiščevalni dan

Očiščevalni dan

Sestavine

Sestavine za 1 kozarec soka:

  • 8 listov svežega zelja
  • 1 kumara
  • 1 jabolko
  • 1 pomaranča

Priprava

1 Umijete liste zelja in jih narežite na večje kose.
2 Umijete kumaro, jabolko in pomarančo ter narežite na podolgovate, srednje debele rezine.
3 V sokovniku stisnite sestavine v sok.
4 Sok nalijte v kozarec in ga okrasite s pomarančo.

Kokosov napitek

Kokosov napitek

Sestavine

Sestavine za 1 kozarec soka:

  • 5 kosov kokosa
  • 1/4 manjšega ananasa
  • 1 pomaranča
  • šopek sveže mete

Priprava

1 Iz kokosa izdolbite sredico.
2 Ananas olupite in narežite na večje kose.
3 Narežite pomarančo.
4 Na pult si pripravite umit šop sveže mete.
5 V sokovniku stisnite sadje, na koncu dodajte še meto.
6 Sok nalijte v kozarec in ga okrasite z rezino ananasa.
Zelena moč
Paradižnikovo jutro
Rdeča mladost
Oranžna poslastica
Zelena harmonija
Mandljevo mleko
Vijolični miks
Zimska pravljica
Očiščevalni dan
Kokosov napitek

Modeli