zapri
...
ZMOREJO VEČ KOT LE POGRETIMikrovalovne pečice Gorenje vam bodo skrajšale čas priprave vaših najljubših jedi in vam prihranile trenutke za uživanje z vašimi najbližjimi.
1
ODKRIJTE PREDNOSTI
Spoznajte vse prednosti, ki vam jih prinašajo mikrovalovne pečice Gorenje in si jih prilagodite svojemu življenjskemu stilu.
Več Zapri
Pulzna tehnologija
Več
Tehnologija 360°
Več
Gumb Simplicity
Več
Nastavitev glasnosti zvočnih signalov
Več
GoldenCrust - dvojni žar
Več
Z žarom najhitreje do okusnih hrustljavih jedi
Več
Tehnologija Inverter
Več
Tehnologija Stirrer
Več
InoxTerior
Več
Pulzna tehnologija
Tehnologija inovativnega delovanja, pri kateri se mikrovalovi vključujejo po točno določenih časovnih intervalih in segrevajo hrano. Ko mikrovalovi niso prisotni, se hrana segreva po naravni poti – toplota iz vročih delov prehaja v hladne – kar zagotavlja več svežine in boljši, naravnejši okus vašega obroka.
Tehnologija 360°
Napredna tehnologija, pri kateri mikrovalovi potujejo pod keramično dno pečice, od koder skozi celotno površino prehajajo v hrano. Zaradi enakomerne razpršenosti je segrevanje optimalno. Posebna keramična plošča nadomešča vrtljivi krožnik in omogoča več uporabnega prostora ter še enostavnejše čiščenje.
Gumb Simplicity
Upravljanje še nikoli ni bilo tako enostavno in logično. Z enim samim gumbom izbirate med številnimi prednastavljenimi programi, ki optimalno prilagodijo način, čas in moč delovanja mikrovalovne pečice.
Nastavitev glasnosti zvočnih signalov
Prilagodite glasnost zvočnih signalov po svojih željah. Ko potrebujete tišino, na primer v času otrokovega spanja, in želite uporabiti mikrovalovno pečico, jih enostavno izključite in kasneje ponovno vključite.
GoldenCrust - dvojni žar
Poleg enojnega žara, ki ga ima večina naših mikrovalovnih pečic, vam z modelom, ki ga odlikuje dvojni žar prinašamo nove prednosti pri pripravi hrane. Vse jedi bodo hrustljavo zapečene na obeh straneh hkrati in to brez zamudnega obračanja v izredno kratkem času.
Z žarom najhitreje do okusnih hrustljavih jedi
Z žarom pri nekaterih jedeh preprosto dosežete tako želeno hrustljavo skorjo. V kombinaciji z mikrovalovi lahko žar uporabite za posebej hitro pečenje. Po polovici pretečenega časa pečica sama opozori, da je treba hrano obrniti, s čimer dosežete enakomerno zapečenost.
Tehnologija Inverter
Inverterska tehnologija skrbi za to, da energija v mikrovalovno pečico doteka enakomerno in ne v sunkih. Tako jedi ohranijo svojo prvotno strukturo, vključno z vitamini, minerali in vlakninami. Prednosti enakomerne razporeditve energije so še posebej dobrodošle pri pogrevanju ali odtajanju ter pri segrevanju tekočin. Skupen čas delovanja mikrovalov je krajši, zaradi česar je tudi poraba energije manjša.
Tehnologija Stirrer
Običajni vrtljivi pladnji ter neenakomerno segrete jedi so stvar preteklosti. Sedaj je na voljo celotna širina pečice, kar omogoča uporabo pekačev standardnih dimenzij. Ob tem napredni sistem enakomernega razporejanja mikrovalov preprečuje, da bi bili nekateri deli hrane preveč pečeni, drugi pa premalo. Tehnologija Stirrer je na voljo v kombiniranih in standardnih mikrovalovnih pečicah.
InoxTerior
Notranjost nekaterih naših mikrovalovnih pečic je iz nerjavnega jekla, kar prispeva k odličnim rezultatom pripravljanja jedi v njej. Nerjavno jeklo namreč omogoča boljše kroženje mikrovalov po pečici, kot se to odvija v drugih pečicah.
Pulzna tehnologija
Tehnologija 360°
Gumb Simplicity
Nastavitev glasnosti zvočnih signalov
GoldenCrust - dvojni žar
Z žarom najhitreje do okusnih hrustljavih jedi
Tehnologija Inverter
Tehnologija Stirrer
InoxTerior
NE SPREGLEJTE
Ali ste vedeli, da lahko v mikrovalovni pečici Gorenje hrustljavo zapečete krompirček? Pripravite slastno pico? Presenetite z okusno pečeno sladico? Spenite mleko v kremasto peno? Sterilizirate otroške stekleničke?
Več Zapri

Uporabni nasveti

Spenite mleko v kremasto peno

Mleko nalijte v posodo s pokrovom, ki jo lahko uporabljate v mikrovalovni pečici. Napolnite jo največ do polovice, zaprite in večkrat močno pretresite. Snemite pokrov in mleko v mikrovalovni pečici segrevajte toliko časa, da pena naraste.
več informacij
manj informacij

Posušite zelišča

Položite origano, rožmarin, timijan ali olupke citrusov na krožnik in grejte na najvišji stopnji 30 sekund. Obrnite zelišča in postopek ponavljajte, dokler niso suha.

Sterilizirajte otroške stekleničke

Stekleničke napolnite z vodo do polovice, cuclje in pokrovčke pa položite v skledico in jih prelijte z vodo. Vse skupaj segrevajte 2 minuti na najvišji stopnji.

Spražite oreščke

Oreščke raztrosite po pladnju, primernem za mikrovalovno pečico. Pražite jih 1 minuto na najvišji stopnji, nato jih obrnite. Postopek večkrat ponovite.

Zmehčajte star kruh

Zavijte star kruh v vlažno kuhinjsko krpo in ga za 10 sekund segrevajte na najvišji stopnji. Po potrebi postopek ponovite.

Zmehčajte rjavi sladkor

Trd in sprijet rjavi sladkor se bo omehčal, če ga, zavitega v vlažno krpo, za 30 sekund pogrejete na srednji stopnji moči.

Režite čebulo brez solza

Čebuli odrežite vrhnji in spodnji del in jo za 30 sekund gerjte v mikrovalovni pečici na najvišji stopnji moči. Ohranila bo okus, le sok z encimi, ki povzročajo solzenje, se bo posušil.

Iztisnite več soka

Stiskanje limon ali limet je enostavnejše in več soka pridobite, če jih za 20 do 30 sekund segrevate na najvišji stopnji.

Olajšajte si lupljenje česna

Neolupljen česen položite v skodelico in segrevajte na najvišji stopnji 15 sekund. Olupek se bo navlažil in omehčal, zato ga boste zlahka odstranili.

Hitro namočite suh fižol

V skledo položite suh fižol, prelijte ga z vodo in dodajte ščepec sode bikarbone. Za 10 minut vključite najvišjo stopnjo. Pustite počivati 30 minut.
DOBER TEK
Ste na lovu za dobrimi idejami? Izkoristite vse možnosti, ki vam jih ponujajo mikrovalovne pečice Gorenje za hitre in okusne obroke.
Več Zapri

Gratinirane jakobove školjke z mozzarelo

Gratinirane jakobove školjke z mozzarelo

Sestavine

  • 8 jakobovih školjk ali kapesante
  • 1 šalotka
  • 150 g jurčkov, lisičk
  • 1 rezina kruha za toast
  • 2,5 cl smetane
  • 1 cl belega vina
  • peteršilj
  • 100 g špinačnih listov
  • 20 g masla
  • 100 g mozzarelle
  • olivno olje

Priprava

1 Jakobove školjke ali kapesante odpremo in izluščimo meso. Nekaj lupin prihranimo. Školjke operemo in jih za 10 minut pustimo v mrzli vod i.Nato jih odcedimo, osušimo in položimo v naoljeno nepregorno posodo. Prilijemo vino, posodo prekrijemo s folijo za živila in postavimo v pečico ter nastavimo na 100 % delovanje mikrovalov za 4–5 minut. Nato posodo odstranimo iz pečice in iz nje poberemo školjke.
2 V nepregorno posodo damo maslo in ga na 100 % moči mikrovalov v 1–2 minutah raztopimo. Dodamo olupljeno in nasekljano šalotko ter s kombinacijo mikrovalov in konvekcije 1–2 minuti pražimo. Zatem dodamo narezane jurčke (lisičke) ter na kocke narezan kruh in špinačne liste. Pokrijemo in na isti kombinaciji kot prej 4–5 minut dušimo. Premešamo, dodamo smetano, sol, poper ter postavimo še enkrat v pečico za 1–2 minuti.
3 Napolnjene lupine naložimo na pladenj. Postavimo ga na mrežo ter na srednji legi in s pomočjo žara pečemo 2–3 minute. Potresemo s peteršiljem, dodamo rezino limone in postrežemo.

Jagnječji kare v marinadi s pečeno zelenjavo

Jagnječji kare v marinadi s pečeno zelenjavo

Sestavine

  • 40 dag jagnječjega kareja (krona)
  • 0,03 dag koriandrovega semena
  • 0,05 dag koriandrovega zelenja
  • 0,05 dag mete
  • 10 dag čičerike (kuhane)
  • ½ l jogurta ali kisle smetane
  • sok 1 limete
  • 1 strok česna
  • 1 vejica rožmarina
  • 2 dl olivnega olja
  • sol

Zelenjava

  • 10 dag korenja
  • 5 dag zelene
  • 5 dag čebule
  • 5 dag kolerabe
  • 10 dag koromača
  • 10 dag bučk
  • 10 dag zelja
  • 5 dag paprike

Priprava

1 Naprej pripravimo marinado, v katero damo meso. Vse začimbe nasekljamo in zmešamo z jogurtom ali kislo smetano .Dodamo sol, poper, olivno olje in zmleto čičeriko. Nato ¾ marinade zlijemo v vrečo, ¼ jo prihranimo v hladilniku za dodatek k jedi. V vrečo damo še kos zarebrnice in dobro pregnetemo z marinado. Vrečo zavežemo in postavimo v hladilnik za 3 ure.
2 Sledi priprava zelenjave. Vso očistimo, operemo, grobo narežemo, solimo in popramo ter zmešamo in prelijemo z olivnim oljem. Nato jo damo v nepregorno posodo in v mikrovalovno pečico. Nad njo postavimo mrežico, nanjo položimo kos jagnjetine z marinado tako, da se bosta marinada in sok cedila po zelenjavi. Pečemo s kombinacijo žara in mikrovalov 25–30 minut.
3 Na koncu dekoriramo in postrežemo.

Francoska zapečena vanilijeva krema z jagodami

Francoska zapečena vanilijeva krema z jagodami

Sestavine

  • 5 rumenjakov
  • 44 dag sladke smetane
  • 10 dag sladkorja v prahu
  • 1 vanilijev sladkor
  • 1,5 dl mleka

Dodatek

  • žlica jagod, 2–3 žlice svetlega sirupa

Priprava

1 Rumenjake in sladkor penasto umešamo, dodamo vanilijev sladkor, mleko in smetano ter vse še enkrat premešamo. Zmes nalijemo v nepregorne posodice in jih damo v pečico za 5–8 minut na 100 % moč delovanje mikrovalov (nastavitev na pečici P-100).
2 Nato posodice pokrijemo s papirjem za peko, nastavimo na pečici 50 % moč delovanja mikrovalov (nastavitev na pečici P-50) za 20–30 minut. Kremo pustimo v pečici, da se ohladi. Nato jo postavimo v hladilnik za 2 uri.
3 Pečico nastavimo na maksimalno delovanje žara za 3–5 minut. Kremo posujemo z rjavim sladkorjem. Posodice postavimo v ogreto pečico na višjo podlago, da sladkor karamelizira (krema se ne sme segreti). Jagodni dodatek: jagode damo v posodo in dolijemo svetli sirup (kuhana voda s sladkorjem). Posodo pokrijemo in s 100 % delovanjem mikrovalov (nastavitev na pečici P-100) dušimo 4–5 minut.

Spomladanska solata treh okusov

Spomladanska solata treh okusov

Sestavine

  • 200 g piščančjega fileja
  • 200 g mehke solate ali kristalke
  • 200 g motovilca
  • 200 g rukole
  • 200 g dekorativne solate
  • 100 g kreše
  • 8 redkvic
  • 1 čebula
  • 100 g špargljev
  • 100 g jagod
  • 100 g manga
  • drobnjak
  • cvetlice za okras (trobentice, vijolice, marjetice, hortenzije…)

Preliv

  • 0,5 dl juhe
  • 2 žlici balzamičnega kisa
  • 2 rumenjaka (kuhana)
  • 5 žlic olivnega olja
  • sol, poper, sveža zelišča

Priprava

1 Vso solato očistimo, operemo in osušimo liste. Če so listi veliki, jih razpolovimo. Nato dekorativno solato naložimo na krožnik, dodamo oprane in narezane jagode, mango, redkvico in čebulo.
2 Piščančje meso narežemo na majhne fileje, potolčemo, solimo, popramo in pečemo s kombinacijo mikrovalov in žara 3–4 minute, nato pa samo še z žarom 2–3 minute.
3 Nazadnje položimo na solato posebej kuhane šparglje in pečeno piščančje meso. Prelijemo s prelivom. Dekoriramo z drobnjakom in cvetlicami ter serviramo.
Gratinirane jakobove školjke z mozzarelo
Jagnječji kare v marinadi s pečeno zelenjavo
Francoska zapečena vanilijeva krema z jagodami
Spomladanska solata treh okusov

Modeli